Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Zonnepanelen PV

Zonnepanelen of PV (PhotoVoltaics) panelen worden gebruikt om zonlicht om te zetten naar elektriciteit. Door meerdere panelen te plaatsen is het mogelijk uw volledige elektriciteitsverbruik zelf op te wekken. Hoeveel panelen dit zijn is afhankelijk van uw jaarlijkse verbruik.

Dak

Het is naast het elektriciteitsverbruik belangrijk rekening te houden met het dak om de hoeveelheid panelen te bepalen. Wanneer het een schuin dak betreft is de meest ideale ligging pal zuid. Zo schijnt de zon gedurende de hele dag op de panelen.

Bij een plat dak worden de panelen op een frame geplaatst en naar het zuiden gericht. Om ervoor te zorgen dat de panelen geen schaduw op elkaar werpen, wordt er ruimte tussen de panelen gelaten.

Omvormer

De elektriciteit die door de panelen wordt opgewekt, moet door een omvormer (of inverter) om geschikt te worden gemaakt voor gebruik. Deze omvormer hangt dicht bij de panelen, bijvoorbeeld op zolder.

Terugleveren

Van de omvormer wordt de elektriciteit verdeeld in de meterkast. Hier gaat een deel direct de woning in, het ‘overschot’ gaat het elektriciteitsnet in. Dit wordt geregistreerd door een teruglevermeter. Wanneer deze niet aanwezig is zal de netbeheerder deze meter komen plaatsen. Bij de jaarafrekening zal de energieleverancier het gebruik en het teruggeleverde deel verrekenen; het zogenaamde salderen.

De energieleverancier is, tot de grens van uw eigen verbruik, verplicht om u dezelfde prijs te geven als de prijs die u betaalt, incl. BTW en belastingen. Wanneer u per jaar meer energie opwekt dan dat u verbruikt, krijgt u een andere (lagere) vergoeding welke varieert per energiebedrijf (tussen de €0,05 en €0,09 per kWh). Hierdoor is het niet rendabel om meer elektriciteit te produceren dan dat u zelf verbruikt.

Opbrengsten

De opbrengsten hangen onder andere af van het aantal panelen en de richting van het paneel ten opzichte van de zon. Een paneel gericht op het zuiden met een ideale hellingshoek levert een opbrengst van 100%. Maar ook panelen gericht op het westen of zuidoosten kunnen een hoge opbrengst leveren. Op een set van 16 zonnepanelen kunt u al snel € 800,- per jaar verdienen. Wij kunnen u snel en gemakkelijk voorrekenen of de plaatsing van zonnepanelen interessant voor u is!

Dankzij onze goede inkoop kunnen we onze producten aanbieden met een prima prijsstelling. De markt voor zonne-energie is voortdurend in beweging. Staat u op het punt om een PV-systeem aanschaffen? Neem contact op of vraag een offerte aan!

Profiteer nu van de BTW teruggave op zonnepanelen!

Vraag een offerte aan